Keresőknek

Üdvözlünk Honlapunkon, Kedves Kereső!

Mert kereső vagy, így találtál értelemszerűen honlapunkra is. Feltételezhetően kereső vagy a szó azon értelmében is, hogy keresed a fényt, a világosságot, keresed a szellem szabadságát, a toleranciát és a testvériséget. Ez esetben a szó szabadkőműves értelmében is kereső vagy, és tudnod kell, hogy honlapunkra kattintva jó irányban tapogatódzol.

Páholyunk, a Tolerancia és Testvériség nevet viseli, tagjai vagyunk a XIX. században megalakult Le Droit Humain nemzetközi szabadkőműves rendnek, amely ma a világ öt kontinensén 60 országban mintegy 28 ezer tagot számlál. A kommunista Magyarországon a szabadkőműves mozgalom be volt tiltva, így Páholyunk 1991-ben, a térségünkben az elsők között alakult meg.

Bizonyosan hallottál már arról, hogy a szabadkőműves hagyományok értelmében a legtöbb szabadkőműves páholynak csak férfi tagjai lehetnek. A Le Droit Humain szabadkőműves rendnek, így a mi Tolerancia és Testvériség páholyunknak meggyőződése, hogy a XXI. században még a hagyományokra nagymértékben támaszkodó szabadkőműves mozgalomnak is meg kell újulnia. Számunkra a hagyományokat is felülírja a Francia Nemzetgyűlés 1789. augusztus 26-án kiadott nyilatkozata az Emberi és Polgári Jogokról, amelynek I. pontja rögzíti, hogy “Minden ember szabadnak és jogokban egyenlőnek születik és marad…”. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 2. cikkelye pedig kimondja, hogy “A(z) összes jogok és szabadságok fajra, színre, nemre, nyelvre, vallásra, születésre vagy más körülményre vonatkozó minden megkülönböztetés nélkül mindenkit megilletnek”.

Meggyőződésünkből következik, hogy páholyunkban, mely Magyarország egyetlen vegyes páholya, nők és férfiak együtt dolgoznak. Számunkra a szabadság, az egyenlőség, a testvériség és a tolerancia a legfontosabb értékek. Bizonyára Te is így gondolkodol. Ez esetben kellemes és hasznos barangolást kívánunk honlapunkon, és ha mindezek alapján tovább keresnél, keress meg bennünket a [email protected] e-mail címen.

Jó esélyed van arra, hogy rátalálj arra, amit keresel!